Návrat na hlavní stranu

Odbor životního prostředí [ Odbor města nebo obce ]

Adresa: Mezi trhy 2, Opava
Vedoucí odboru : Ing. Marie Vavrečková
Telefon : 553 756 360
E-mail : marie.vavreckova@opava-city.cz

Oddělení ochrany přírody, ochrany ZPF, lesního hospodářství a environmentální výchovy
Úsek ochrany přírody

*Výkon státní správy dle zákona 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny v platném znění a dalších navazujících právních předpisů, především se jedná o povolování kácení dřevin a udělování náhradní výsadby.
*Zajišťování údržby a ochrany veřejné zeleně v rámci samostatné působnosti.

Úsek ochrany ZPF
*Výkon státní správy dle zákona č.334/1992 Sb., o ochraně ZPF ve znění
pozdějších změn a doplňků a dalších navazujících právních předpisů, dle zákona č.102/1963 Sb., o rybářství ve znění pozdějších změn a doplňků a dle zákona č.147/96 Sb., o rostlinolékařské péči ve znění pozdějších změn a doplňků.
*Především se jedná o vynětí ze ZPF, změny kultur pozemku a další rozhodnutí.

Úsek lesního hospodářství
*Zajišťování výkonu státní správy dle zákona č.289/95 Sb., o lesích a o změně některých zákonů a zákona 449/2001 Sb., o myslivosti a dalších navazujících právních předpisů.
*Především odnětí pozemků plnění funkce lesa, vydávání loveckých lístků apod.

Úsek environmentální výchovy
*Zajišťování plnění usnesení vlády ČR ze dne 23. října 2000 č. 1048 o Státním programu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v České republice.
*Především se jedná o vytváření strukturu environmentálního vzdělávání.

Oddělení ochrany vod, ovzduší a nakládání s odpady
Úsek ochrany vod

*Zajišťování výkonu státní správy dle zákona 254/2001 Sb., o vodách (vodní zákon) a zák. 274/2001Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a dalších souvisejících právních předpisů.
*Především se jedná o vykonávání vodoprávního dozoru dle zákona o vodách, provádění dozoru nad dodržováním ustanovení zákona o vodovodech a kanalizacích a o výkonu státní správy k vodním dílům v rozsahu působnosti speciálního stavebního úřadu.

Úsek ochrany ovzduší
Zajišťování výkonu státní správy v rozsahu obecního úřadu dle zákona 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů (zákon o ochraně ovzduší) v platném znění a jeho dalších navazujících právních předpisů.
Především se jedná o poskytování informací dle zákona, evidence malých a středních stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší apod.

Úsek nakládání s odpady
Zajišťování výkonu státní správy dle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech v platném znění a jeho dalších navazujících právních předpisů. Především se jedná o vydávání souhlasu k nakládání s nebezpečnými odpady,vedení evidence týkající se způsobu nakládání s odpady.
Řešení problematiky nakládání s komunálním odpadem v rámci samostatné působnosti např. výměna nebo změna počtu popelových nádob, možnosti separace, řešení problematiky černých skládek apod.)

Oddělení inspekce čistoty města
Zajišťování výkonu státní správy dle zákona 246/92 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, v platném znění, a zákona 166/99 Sb., o veterinární péči, v platném znění.
Především se jedná o vedení Městského útulku pro psy a v rámci samostatné působnosti zajišťování čistoty města.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Odbor životního prostředí
Ing. Marie Vavrečková
Mezi Trhy 2
746 60 Opava
Česko (CZ)
tel: (+420) 553 756 360

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.opava-city.cz

Typ záznamu: Odbor města nebo obce
AKTUALIZACE: uživatel č. 527 org. 56, 14.10.2003 v 11:29 hodin

Copyright 2000-2024 © Luděk Šorm